ENA BUSHI (Japó)


ENA BUSHI

ORIGEN

Japó

NIVELL EDUCATIU
A partir de 2n cicle de Primària
HISTÒRIA
Basada en la recollida de l’arròs i els procés que segueix fins vendre’l al mercat. El llaurador/a una vegada recollit l’arròs, separa la corfa del gra, ompli els sacs, els carrega al llom i arriba al mercat, on ensenya la documentació a l’entrada, espenta al carro i, després de vendre el producte, dona les gràcies.
ESTRUCTURA RÍTMICA

A x 8 vegades

POSICIÓ INICIAL
En rogle sense agafar-se de les mans
DESENVOLUPAMENT
Comencem simulant que matxuquen l’arròs amb una maça llarga 2 vegades al costat dret i 2 a l’esquerre. El moviment dels braços s’acompanya picant amb els peus corresponents a terra.
Ara inclinen el cos cap avant i donen un pas a la dreta fent com si carreguéssim l’arròs al sac i fan el mateix cap a l’esquerra.
Realitzen el gest de carregar el sac a l’esquena a la vegada que retrocedeixen un pas enrere amb el peu dret i fem el mateix amb l’esquerre.
Avancen un pas cap avant amb el peu dret i ensenyant la documentació amb les dos mans alçades i fan el mateix per l’esquerra.
Espenten el carro de la mercaderia donant 6 passos cap avant i després  retrocedeixen al lloc on estaven amb els palmells de les mans junts (acció de resar) i, cada dos repeticions, en aquesta posició inclinen el cos cap a davant donant gràcies.